Arbeidsliv

Grete Faremo vil legge forholdene bedre til rette for varsling.

Faremo vil gi varslere bedre vern

Justisminister Grete Faremo lar et advokat- eller konsulentfirma motta varslinger om kritikkverdige forhold i justissektoren.

Publisert Sist oppdatert

– En slik ordning vil ivareta hensynet til habilitet, fortrolighet og uavhengighet på en bedre måte enn interne ordninger kan, sier justis- og beredskapsministeren til VG. Hun vil endre dagens praksis med dette forslaget.

Hensikten er å legge forholdene bedre til rette for varslig, og sikre at eventuelle kritikkverdige forhold tas på alvor og rettes opp så raskt som mulig.

– En felles varslingsenhet vil ha en avstand til varslerens ledelse og arbeidsmiljø. Det kan gjøre det lettere å si fra om kritikkverdige forhold. Dette vil ikke minst kunne gjelde varslere som opplever at tidligere varslinger ikke er blitt fulgt opp eller tatt på alvor, sier Grete Faremo til avisen.

Forslaget til justisministeren, som har vært ute på høring, inneholder også et alternativ B der det opprettes en egen varslerenhet i departementet. Nå skal Faremo og hennes stab ta stilling til hvilket alternativ de går for, melder VG.

Powered by Labrador CMS