Arbeidsliv

Nektes å spise på jobb

I bedriften Menigo Foodservice i Skåne er det forbudt å spise en banan utenom lunsjtid. – Mistillit mot personalet, mener de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg pleide å ta med meg en banan ut på arbeidsgulvet, men det går ikke lengre. Men man kan faktisk behøve å ha litt godteri eller frukt i løpet av arbeidsdagen, ikke bare i lunsjen. Foretakets oppførsel gjør at vi føler oss som tyver, sier Ronny Frantzén til avisen Skånskan.

Han er hovedverneombud ved Menigo Foodservice i Skåne, der de lageransatte har fått beskjed om at all spising og drikking utenom lunsjtid er forbudt. Verken tyggis, frukt, mineralvann eller godteri får de ansatte ved Menigo ta med seg inn på arbeidsplassen. Det skriver E24.no.

– Det er ikke klokt. Vi kjenner oss krenket, sier Frantzén.

De ansatte har nå anmeldt arbeidsgiveren til Arbeidsmiljöverket.

– En overreaksjon

Bakgrunnen for vedtaket var at en ansatt ble oppsagt på grunn av tyveri fra jobben, men Frantzén mener det er en overreaksjon.

– Det er en mistillit mot personalet. Jeg har stilt spørsmålet om nikotintyggegummi? Får man ha det? Og ettersom foretaket også håndterer snus, får vi ikke snuse heller? Det er uholdbart, sier Frantzén, som representerer rundt 60 ansatte.

Avisen har ikke klart å få noen kommentar fra selskapets ledelse.

Powered by Labrador CMS