Samfunn

Brukte bistandspenger

Senterpartiet brukte midler som Norske Felleskjøp skulle bruke på et bistandsprosjekt i Mosambik, til å kjøpe annonser i Nationen og fire nordnorske aviser under valgkampinnspurten i 2009.

Publisert Sist oppdatert

Det viser Økokrims etterforskning av Sps partistøtte og ulovlige fakturaer. Sp fikk før helgen et forelegg på 200.000 kroner for brudd på bokføringsloven. Også tidligere generalsekretær Ivar Egeberg og kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg fikk forelegg på 50.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Det var en feil at dette var penger knyttet til dette prosjektet i Mosambik. Det var i realiteten partistøtte til Senterpartiet, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng.

På fakturaen til Norske Felleskjøp sto det at dette var penger knyttet til konsulenttjenester i bistandsprosjektet. Fakturaen lød på 119.000 kroner.

Den henger også sammen med to andre fakturaer: En på 80.000 kroner fra Media Nor – som driver annonsesamkjøring for aviser i Nord-Norge – og en på 30.000 kroner til avisen Nationen. Begge er for valgkampannonser for Sp. Etter det Dagens Næringsliv kjenner til ble pengene fra Norske Felleskjøp brukt til å betale disse fakturaene.

Powered by Labrador CMS