Ledelse

Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Ellevill lønnsfest

Ni statlige ledere tjener to-tre ganger så mye som statsministeren. Mest igjen for den elleville lønnsfesten får Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen med 3,9 millioner i lønn.

Publisert Sist oppdatert


– Vi må ta for oss både topplederne i statlige selskaper og lederne i embetsverket i byråkratiet. Vi har allerede gjort innstramninger, for eksempel på bonusordninger, men det er fortsatt en vei å gå, sier SVs Heikki Holmås til Dagsavisen.

Videre på topplønningslisten finner vi Peteros Kjell Pedersen med 3,15 millioner kroner i året, Posten Dag Mejdell med 2,9 millioner og Entras Kyrre Olaf Johansen med 2,8 millioner.

Rett bak følger Argentums Nils E. Høegh-Krohn med 2,8 millioner og Gassco Brian Bjordal og NSBs Einar Enger med om lag 2,5 millioner kroner hver i året. Om lag tyve andre ledere i statsbedrifter har også høyere lønn enn statsministeren.

– At vi har små forskjeller mellom lederne og de ansatte er en av de vakreste tingene ved Norge. Da må staten og den rød-grønne politikken i Norge sørge for at vi fortsetter å holde forskjellene små, sier Heikki Holmås til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS