Næringsliv

Vil kutte i utbyttet

Barneminister Audun Lysbakken (SV) vil redusere utbyttene til kommersielle aktører i barnevernet gjennom å satse på færre barn på institusjoner og økt bruk av fosterforeldre.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har tatt grep for å hindre utviklingen. Blant annet ved å innføre nye anbudsregler som gir fortrinn til de offentlige og ideelle aktørene. Samtidig har det vært en voldsom økning i antall barn som trenger barnevernet. Vi har hatt behov for de kommersielle aktørene. Men nå skal vi gjøre enda mer for å stoppe utviklingen der kommersielle tjener store penger på privat barnevern, sier Lysbakken til Vårt Land.

Tidligere har regjeringen forslått utbyttebegrensning for private barnehageaktører, men har lagt forslaget på is. Nå dukker det opp igjen, på barnevernsektoren.

Nestleder Øyvind Håbrekke (KrF) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget mener det er helt feil å stenge ute de private aktørene.

– Dagens barnevern er ikke stort nok til å dekke behovet. Da blir det helt feil å diskutere hvem vi vil ha ut av barnevernet, sier Håbrekke til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS