Samfunn

Algeta fikk innovasjonspris

Prisen Oslo Innovation Reward gikk til Algeta, et selskap som utvikler nye kreftmedisiner.

Publisert Sist oppdatert

Algeta får årets pris for måten selskapet gjennom sitt banebrytende arbeid innen utvikling av nye kreftmedisiner har bidratt til å styrke og synliggjøre den internasjonale konkurransekraften til innovasjonsmiljøene i Osloregionen, skriver Oslo Innovation Week i en pressemelding.

– Vi er veldig stolte over å motta denne anerkjennelsen og håper at vår suksess kan motivere både enkeltpersoner og virksomheter til å økt satsing på næringsrettet forskning. Prisen er også en stor honnør til våre samarbeidspartnere Bayer og IFE som har som har vært gode bidragsytere i prosessen, sier Thomas Ramdahl, EVP og COO i Algeta i meldingen.

– Det var mange gode kandidater til Oslo Innovation Award 2013. Algeta utmerket seg på grunn av sitt målrettede arbeid med å utvikle produkter som vil være av stor betydning innen kreftbehandling i hele verden fremover. Det er moro å se hvordan innovasjonsmiljøene i Osloregionen vokser og er i toppen verdenstoppen innen onkologi, sier juryleder Per L. Saxegaard, på vegne av årets Oslo Innovation Award jury.

Algeta har i 2013 fått et internasjonalt gjennombrudd med legemiddelet Xofigo, som ble godkjent for bruk i USA i mai 2013, og anbefalt godkjent av European Medicines Agency i slutten av september, med endelig godkjenning i EU ventet i løpet av 2013.

Algeta er det største biotekselskapet på Oslo Børs. Fra å ha under 10 ansatte for 10 år siden har Algeta på sine kontorer i Oslo og på Kjeller nå til sammen 100 ansatte, i tillegg til et etablert apparat med ca 80 ansatte i USA.

Powered by Labrador CMS