Annonse
dagrun_eriksen_.jpg
KrFs nestleder Dagrun Eriksen (t.v.) sier hun ser for seg at foreldre kan søke hjelp hos ombudet når skolen blir en del av problemet.

KrF vil ha mobbeombud

Onsdag fremmer Kristelig Folkeparti forslag om mobbeombud i Stortinget, skriver Dagsavisen.

KrFs nestleder Dagrun Eriksen sier hun ser for seg at foreldre kan søke hjelp hos ombudet når skolen blir en del av problemet. Ombudet kan også være en ressurs for lærere som sliter med å håndtere mobbesaker. Eriksen viser til elevundersøkelsen som sier at 50.000 norske barn blir mobbet.

– For en del år siden gikk mobbingen nedover. Da var det høy politisk oppmerksomhet rundt det, og både statsministeren og kongen tok det opp i sine nyttårstaler. Men man kan ikke være avhengig av kongen for å holde debatten oppe. Vi må ha pådrivere ute i fylkene, mener Eriksen.

Frp har tidligere fremmet forslaget om et mobbeombud, og det er derfor ikke sikkert at Stortinget vil behandle forslaget fra KrF.

Marianne Aasen (Ap), som leder kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, vil ikke avvise at de rødgrønne går for et mobbeombud, men hun sier de vil se flere resultater fra Sverige, som allerede har et slikt ombud, før de tar noen avgjørelse. (©NTB)

 

Annonse
Annonse