Annonse
jens_stoltenber.jpg
Fireåringer som ikke behersker norsk, skal få barnehageplass, mener Aps integreringsutvalg. Her er Jens Stoltenberg på besøk i Klossen Barnehage.

Skal språktestes

Også leder i Oslo SV, Per Østvold, er kritisk til Ap-utvalgets forslag, skriver Aftenposten, Han vil ha et utvidet tilbud.

– Vi kan ikke pålegge barnehage, men vi kan stimulere til det, sier Østvold, som viser til at det i Grorud og Søndre Nordstrand er innført gratis halvdagsplass i barnehage for fire- og femåringer. Han vil utvide tilbudet til mesteparten av Oslo Øst.

Aps integreringsutvalg, ledet av Jonas Gahr Støre, sier den største hindringen i barnets mulighet til å delta i samfunnet og gjøre seg klar til skolestart, er veldig sviktende språkkunnskaper.

– Ved fireårsalder vil vi ta tak i dette og sette i gang tiltak som gjør at barnets språk kan utvikle seg. Vi vil se på ulike metoder, sier Støre. I april skal landsmøtet behandle og vedta en ny integreringspolitisk plattform.

Dersom foreldre ikke har klart å lære fireåringen sin norsk, må foreldrene selv bli pålagt å lære dem det, mener Oslo Frp-leder Christian Tybring-Gjedde.

Annonse
Annonse