Nyskaping

Walter Qvam leder DIGITALNORWAY

Toppindustrisenteret får regjeringen på laget

Regjeringen bevilger 2 millioner kroner til realisering av DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS i revidert nasjonalbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

– Digitaliseringen stiller norsk næringsliv på en stor prøve. Regjeringen viser gjennom sin støtte til toppindustrisenteret at de tar aktive grep for å sikre at norsk næringsliv lykkes i det digitale skiftet, sier styreleder Walter Qvam i DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS.

Senteret er et næringslivsdrevet initiativ som samler norsk næringsliv, akademia og forskning for å ruste Norge for det digitale skiftet. Målet er at norsk næringsliv lykkes med å gripe de digitale mulighetene.

I vinter lanserte Qvam og teamet hans flere verktøy, tjenester og nye samarbeidsmodeller for å bidra til spredning av digital kompetanse på tvers av geografiske og bransjemessige skillelinjer - i form av etableringen av et "virtuelt Silicon Valley".

Nå går regjeringen inn for å støtte etableringen av senteret på lik linje med de private eierne, som hver spytter inn 2 millioner kroner per år i hvert av de tre oppstartsårene.

"Regjeringen har merket seg at initiativet har skapt stort engasjement i næringslivet. Oppslutningen tyder på at det er stor interesse både for å være med som eiere og etter hvert som brukere av senteret", fastslår regjeringen i Revidert nasjonalbudsjett.

Vurderer samarbeidsform

Regjeringen fulgte opp arbeidet gjennom å løfte frem digitaliseringen som et sentralt tema i Industrimeldingen. Her vektla Nærings- og fiskeridepartementet at kun 17 prosent av norske industribedrifter oppgir at de er avanserte brukere av digitalisert og automatisert produksjon. I meldingen gikk regjeringen inn for etableringen av DIGITAL21, et initiativ for å skape en felles digital strategi for Norge, som i sin tid ble foreslått av DigitalNorway.

I Revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen vekt på at de er i gang med å vurdere hvordan staten skal samarbeid med senteret fremover.

Nylig inngikk senteret et lignende samarbeid med Oslo kommune, for å utvikle fremtidens smarte by og digitalisere offentlig sektor.

Powered by Labrador CMS