Samfunn

I NHO ble Kristin Skogen Lund både organisasjonens første kvinnelige president og deretter første kvinnelige administrerende direktør.

Kristin Skogen Lund – har gjort gutte­klubben greiere

Det finnes sikkert de Høyrefolka som ikke mener det passer seg for en NHO-direktør å kritisere regjeringen for å kutte i pappapermen.

Publisert Sist oppdatert

– En dobling av pappapermen vil gi mer likestilling i arbeidslivet, har NHO-direktør Kristin Skogen Lund uttalt mang en gang.

NHO-sjefen har også vært opptatt av barnehagepolitikk:

– Vi vet at barn som går i barnehage, får med seg viktige ferdigheter som gjør dem bedre rustet på skolen.

Les mer:

Breier ut NHO

Men det er slike krystallklare meninger som gjør at Kristin Skogen Lund er blitt en stemme som lyttes til langt utenfor NHOs medlemsmiddager og Riksmeklerens kontor.

«NHO-Kristin», som hun gjerne blir kalt, har bidratt til å gjøre den gamle arbeidsgiverforeningen relevant for flere enn Gutteklubben Grei.

Det tjener garantert NHO på som organisasjon. Det er umulig å blåse av Skogen Lund og anklage henne for kun å snakke på vegne av «de rikeste». For det gjør hun ikke. Ikke bare. Selvsagt er hun seg bevisst hvilke interesser hun er satt til å fronte. Men hun har gjort NHO til en svært viktig aktør i den totale samfunnsdebatten. I dag har NHO meninger om både likestillings- og familiepolitikk, om utdanning og forskningspolitikk og om sosial dumping og velferdspolitikk.

NHO var i endring før Kristin Skogen Lund ble toppsjef i 2012. Men hun får svært gode skussmål av alle Dagens Perspektiv har snakket med i forbindelse med artikkelserien om premissleverandører. NHO har de siste årene utfordret LO som landets viktigste organisasjon, og bidratt til at når de to arbeidslivsgigantene står sammen, blir det nærmest umulig å komme forbi dem.

Hun er rett og slett rå på å bygge kontaktnett. Hun kjenner flere mennesker enn noen andre jeg kjenner

Nettverksbygger

I NHO ble Kristin Skogen Lund både organisasjonens første kvinnelige president og deretter første kvinnelige administrerende direktør. Hun har tidligere blant annet vært konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Aftenposten.

Hun skal etter sigende ha hatt anlegg for ledelse tidlig. Hun vokste opp på Østerås i Bærum og ble i tur og orden leder i elevrådet, russeformann og president for to elevorganisasjoner på universitetet i USA. Hun har en årelang, internasjonal tilværelse bak seg, med utdanning fra USA og Frankrike og jobber i Spania og Sverige.

Dette er en bakgrunn som har gitt henne gode kommunikasjonsevner. I Ukeavisen Ledelses Toppsjefanalyse av Kristin Skogen Lund, sier en tidligere kollega:

– Hun er rett og slett rå på å bygge kontaktnett. Hun kjenner flere mennesker enn noen andre jeg kjenner, for å si det sånn. Det er nok en egenskap hun kan utnytte til fulle i NHO, hvor det å skape resultater handler om å påvirke de rette menneskene.

Det er slik man blir en viktig premissleverandør.

Les mer:

TOPPSJEFEN – Kristin Skogen Lund: Freidig, fryktløs og full av følelser

Powered by Labrador CMS