Samfunn

I Stjørdal kommune har rådmann Kjell Fosse fått 27 måneders etterlønn.

Spesielle sluttavtaler for rådmenn

Rådmenn med sluttpakke får i snitt etterlønn på 18 måneder. Mange av dem har også signert på et forbud mot å omtale kommunen negativt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Kommunal rapport, som har samlet inn sluttavtalene som rådmennene med en eller annen fallskjerm inngikk i fjor.

Selv om avtalene er ulike, finnes det fellesnevnere som ikke vanlige arbeidsfolk finner i sine avtaler: Lange perioder med etterlønn, krav om taushet og frihet til å ta ny jobb uten å miste etterlønnen.

Til sammen har Kommunal rapport funnet 15 sluttavtaler som ble inngått i fjor, og som har et eller annet økonomisk element.

Advokat Frode Lauareid ved KS Advokatene forteller at forbudet mot negativ omtale av den andre parten er myntet på situasjonen som ledet til rådmannens avgang.

– Ofte er det uenighet mellom politisk ledelse og rådmannen om hvordan ting skal fungere. Politikerne skal ikke gå ut og kritisere rådmannen for hvorfor man havnet i den situasjonen som førte til at arbeidsforholdet ble avsluttet, og det skal heller ikke rådmannen gjøre overfor politikerne. At man velger å avslutte i minnelighet innebærer også at man opptrer minnelig overfor hverandre, sier han til Kommunal rapport.

Når det jgleder etterlønn viser praksis at en kastet rådmann kan ta ny jobb, uten at etterlønnen blir påvirket av dette, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS