Annonse
Illustrasjonsfoto. Foto: REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo.

Equinor nærmere verdens største flytende havvindpark

Statlige Enova har invitert til pressekonferanse i Oslo torsdag ettermiddag, og temaet er Equinors søknad om støtte til Hywind Tampen. Equinor presenterte prosjektet i august i fjor. Møllene skal gi strøm til oljeplattformene Gullfaks og Snorre.

Hver mølle skal bære en turbin med effekt på 8 MW. Til sammen vil parken ha en effekt på 88 MW.

Enova opplyser at det ikke vil bli gi noen kommentarer før pressekonferansen, men ifølge Teknisk Ukeblads kilder går staten inn med støtte på flere hundre millioner kroner for å realisere flytende havvind i Norge.

Parken er budsjettert til å koste 5 milliarder kroner. Equinor har søkt om 2,5 milliarder kroner i støtte fra Enova for å bygge parken, og det er ventet en investeringsbeslutning i løpet av året.

Blant dem som vil være til stede på pressekonferansen torsdag er statsminister Erna Solberg (H) og klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

De øvrige som vil presentere prosjektet er statssekretær Richard Gaarder Knutsen (Frp) i Olje- og energidepartementet, administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova og Pål Eitrheim, som er konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

Annonse
Annonse