Ledelse

Tips for å få mest mulig ut av tiden

Praktiske råd for å nå de daglige målene du setter deg.

Publisert Sist oppdatert

Folk som virkelig gjør suksess er flinke til å få maksimalt ut av den tiden de har til rådighet. Det mener Jason Selk, mental trener og bidragsyter hos Forbes, å registrere.

Når folk lykkes med å få maksimalt ut av tiden sin, handler det ikke om å være slave av klokken eller kalendervarslinger, men om å være tøff i hodet, mener Selk. Dette er folk som har evne til å konsentrere oppmerksomheten sin om løsninger, og som gjennomfører dem. Og de utmerker seg i motgang.

Mentaltreneren oppfordrer folk til å sette seg noen mål for 2014, og gir en lang rekke tips om hvordan du kan gå frem for å faktisk nå dem. Her er tre av tipsene:

Styrk evnen til å ta ansvar/være pliktoppfyllende.
Gjør følgende øvelse de neste 24 timene: Uansett hva som skjer, følg planen og gjør absolutt alt du har planlagt og sagt at du skal gjøre. Dette kan bety at e-posten blir liggende uåpnet i innboksen i noen ekstra minutter. Det kan også bety at du må jobbe lang dag og at du må utsette treningen en stund. Mer deg hvordan du har brukt tiden din og hvordan du har håndtert forstyrrelser. Denne enkle øvelsen vil gjøre deg mer bevisst på om du bruker tiden din optimalt – eller om det er slik at det er tiden som bruker deg.
Sett kortsiktige mål.
Jo mer du vil oppnå, jo mindre tidsbolker må du dele oppgaven inn i. Langsiktige mål kan være en fiende for enkeltpersoner. Det ligger menneskets natur å ville utsette det vi føler ikke haster. Små mål som du oppnår jevnlig vil bringe deg nærmere en situasjon der du får tatt ut hele potensialet ditt.
Prioriter prioriteringene dine daglig.
Lag deg to arbeidslister hver dag. Én for de viktigste daglige aktivitetene, og en annen for ting som haster, men ikke nødvendigvis er viktige. Fokuser på å fullføre liste nummer en hver dag. Har du tid til overs, begynn på liste nummer to.
Powered by Labrador CMS