Arbeidsliv

NHO og Kristin Skogen Lund vil slå hull på mytene om at arbeidslivet blir brutalisert med regjerings forslag om mer midlertidige ansettelser.

Vil slå hull på mytene

NHO mener endringene i arbeidsmiljøloven ikke vil føre til en brutalisering av arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NHO på sine hjemmesider.

Kritikerne av endringsforslagene, som går i retning av flere midlertidige ansattelser, hevder at arbeidstakerne vil måtte jobbe mer, uten mer kompetansasjon. Dessuten frykter de at det blir mer makt til arbeidsgiver, og at arbeidsgiver vil kunne pålegge mer arbeidstid. Det er stor frykt for at midlertidige stillinger vil komme på bekostning av faste ansettelser.

NHO avviser at arbeidslivet vil få i denne retningen, som konsekvens av regjeringens forslag. I stedet peker organisasjonen på at det blir enklere å teste ut nye produkter i markedet, og at det blir enklere å teste ut nye filialer eller markedsutvidelser.

– Nær 60 prosent av bedriftene sier de vil ansette flere dersom loven åpner for enklere adgang til midlertidig ansettelse. I en annen undersøkelse sier 8 av 10 forsknings-, innovasjons- og gründerselskaper som er medlem av Abelia at det er viktig å endre reglene for midlertidige ansettelser, skriver NHO.

Hovedregelen i norsk arbeidsliv er fast ansettelse. Slik skal det fortsatt være, mener organisasjonen. De mener dette først og fremst bunner i at bedriftene ser seg tjent med å ha fast ansatte. De ansattes kompetanse er bedriftenes viktigste ressurs.

Powered by Labrador CMS