Samfunnsansvar

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener det er for lett for utenlandske spioner å hente ut informasjon fra Norge.

Anundsen: – For lett å hente ut informasjon fra Norge

Justisminister Anders Anundsen mener at nordmenn, norske bedrifter og offentlige organer er ekstremt dårlige til å beskytte seg mot utenlandsk spionasje. – Vi må skjerpe oss, sier han.

Publisert Sist oppdatert
Da PSTs trusselvurdering ble lagt fram tirsdag, slo etaten fast at etterretningsvirksomheten fra utenlandske stater i Norge øker. Spesielt trekkes Russland fram.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier til Dagbladet at etterretningsvirksomheten ikke er noe som hører den kalde krigen til og mener nordmenn bør bli bedre til å beskytte seg.

– Dette handler om deg og meg, små bedrifter, store bedrifter og offentlige organer. Vi er ekstremt dårlige til å beskytte vår egen informasjon. Vi må rett og slett skjerpe oss. Det er for lett å hente ut informasjon fra oss, sier han.

Et mål for russisk etterretning er ifølge PST å påvirke norsk politikk. I tillegg trekkes norsk forsvar og norsk oljeindustri fram som viktige mål for den utenlandske overvåkingen.

– Dette er en av de største utfordringene vi står oppi framover. Etterretningsvirksomhet drives ikke bare av nasjoner, men også av kriminelle og andre. Vi er i altfor stor grad lette ofre, sier justisministeren til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS