Arbeidsliv

Ta frivillig arbeid med i CV-en

Er du aktiv i Røde Kors, Norsk Folkehjelp eller annet frivillig arbeid? Få det med i CV-en når du søker jobb.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse Deloitte har gjort blant drøye 2500 ledere som jobber med rekruttering i USA viser at hele 82 prosent foretrekker kandidater som har erfaring fra frivillig arbeid. 92 prosent mener at frivillig arbeid er positivt med tanke på å bygge lederferdigheter. Jobbsøkerne ser på sin side ikke ut til å tro at frivillig arbeid verdsettes særlig høyt i arbeidslivet. I alle fall er det bare en av tre jobbsøkere i undersøkelsen som nevner ubetalt arbeid i jobbsøknadene sine. Det skriver Fortune i en omtale av undersøkelsen.

I den amerikanske undersøkelsen sier lederne at de verdsetter frivillig arbeid som har direkte relevans for det søkerne skal jobbe med i næringslivet høyere enn frivillig arbeid uten direkte relevans.

Her hjemme er NAV blant dem som anbefaler å ta frivillig arbeid med i CV-en. I deres Tips til utforming av CV-en, er innsats som besøkskontakt for Røde Kors tatt med som eksempel på frivillig arbeid. De anbefaler også å ta med tillitsverv. Det viser at du er engasjet og villig til påta deg ansvar.

Les også: Bytte jobb? Her er en mal for CV

Powered by Labrador CMS