Arbeidsliv

Liker du ikke å skryte over deg selv? Slik kommer du deg over det.

Slik kommer du over frykten for selvpromotering

Blås i Janteloven.

Publisert Sist oppdatert

Blir du ukomfortabel av å snakke om hvor flink du er i jobben? Frykter du at du vil framstå arrogant og drive folk bort?

Shelcy V. Joseph skriver i Forbes at det å promotere seg selv er en del av pakken, dersom du ønsker å være entreprenør.

Du må være forberedt på å snakke om deg selv og hva du gjør for å få folk interessert. Selvpromotering er viktig for å tiltrekke seg kunder uansett om du er en frilanser, forretningsperson eller entreprenør.

«Selv om det er viktig, betyr ikke det at du blir komfortabel med å gjøre det over natten. Det tok meg lang tid å bli vandt til det, likevel har selvpromotering blitt et vendepunkt i min karriere,» skriver Joseph.

Tekstforfatter Laura Belgray har et par råd for de som gruer seg til å begynne å promotere seg selv.

Finn folk som forstår

Bygg en indre sirkel bestående av venner, entreprenører og andre forretningsfolk som forstår hvorfor du deler og legger ut innlegg på sosiale medier som kan virke selvpromoterende.

Disse menneskene vil støtte deg i form av «liker» og «kommentarer» på sosiale medier fordi du gjør det samme i retur.

Ikke overanalyser

Du tenker kanskje at folk vil dømme deg på grunn av all selvpromoteringen, men sjansen er stor for at dette bare skjer i hodet ditt på grunn av for mye overanalysering.

Det kan kanskje komme som en bombe, men de fleste bryr seg ikke så mye om hva du gjør som du kanskje tror.

Selv om folk ikke liker forslagene eller innleggene dine, betyr ikke det at de vil gruble over det over lengre tid. Med mindre språket eller oppførselen din provoserer dem, vil de raskt glemme det og gå videre.

Skap verdi til målgruppen din

Når du tilbyr noe folk faktisk ønsker, beveger du deg fra selger-posisjonen til å faktisk gi noe verdifullt tilbake til kundene dine.

I det øyeblikket du har gjennomført undersøkelsene dine og har funnet din nisje, fortell deg selv at du nå skal løse noen problem ved å promotere produktet ditt og ikke irritere dem.

Skriv ned tilbakemeldingene du får av å ha skapt en tjeneste eller et produkt som har hjulpet kundene dine i sine daglige liv og minn deg selv på at dette er det folk vil gå glipp av dersom du ikke promoterer deg selv.

Fokuser på de som bryr seg

Tenk på en kjendis, venn eller noen i ditt liv som har blitt ledd av og kritisert for å ha promotert seg selv.

Har det faktum av at folk har rullet med øyene påvirket denne personens suksess? Burde hetsen ha stoppet dem fra å promotere seg selv? Hvis svaret er nei, er svaret nei for deg også.

Du kan ikke få alle til å like deg, og vist du prøver å få det til, stopp nå. I stedet burde du heller fokusere på de menneskene som bryr seg og bygge merkevaren din sammen med dem.

På den måten vil du bli mer produktiv og ta reelle fremskritt.

Powered by Labrador CMS