Arbeidsliv

Arbeidsmiljøloven har ingen regler som forplikter arbeidsgiver til å dekke sine ansattes utgifter i forbindelse med reise.

Får jeg dekket mat- og transportkostnader på jobbreise?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Dersom jeg i regi av mitt arbeid må reise, og dermed pådrar meg økte levekostnader i form av utgifter til for eksempel mat og transport, er dette noe jeg har krav på å få dekket av min arbeidsgiver etter loven?

Svar: Arbeidsmiljøloven har ingen regler som forplikter arbeidsgiver til å dekke sine ansattes utgifter i forbindelse med reise. I utgangspunktet er altså dette noe som må avtales mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, både hvilke utgifter som dekkes, og i hvilket omfang.

Noe annet er at det er svært vanlig at arbeidsplasser har ordninger med utgiftsrefusjon for sine ansatte. I den forbindelse er det viktig å være klar over at det er tydelige regler for hva som kan utbetales uten at det trekkes skatt av det.

Arbeidsgivere som har ansatte som reiser i jobben, bør derfor være kjent med bl.a. Skatteforskriften om yrkesreise/arbeidsreise og skattebetalingsforskriften om utgiftsrefusjon. Også Skattedirektoratets trekkfrie forskuddssatser og statens reiseregulativ kan være greit å kjenne til i den forbindelse.

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS