ledertips

Behold roen

Engasjement er vel og bra, men blir du for ivrig kan det bremse hele endringsprosessen.

Publisert Sist oppdatert

Ikke hiss deg opp når medarbeiderne viser motstand mot de forandringene du forsøker å innføre. Hvis du i din iver etter å overbevise de ansatte om hvor fantastisk endringen er pøser på med positive argumenter, blir posisjonene lett fastlåste. Forsøke heller å snakke om det som er negativt, og våg å analysere kritikken.

Dette er ett av mange tips Bosse Aneglöw, foreleser i sosialpsykologi, gir i sin nye bok "Framgångsrikt förändringsarbete", skriver nettstedet chef.se.

Du kan se på kritikk som nyttige innspill, men kjenner du at du har vanskelig for å roe deg ned, forsøk å tenke at du ikke skal la deg påvirke av at de ansatte er opprørte. Tenk i stedet at i denne situasjonen er det din ro som skal påvirke de andre. Husk også at de ansattes sinne sjelden handler om deg, men om deres tolkning av situasjonen.

Aneglöw gir mange tips om hvordan man kan tenke for å ha det bra som sjef samtidig som man skal forandre. Dette er tre av dem:

  • Ikke tro på alle rykter. Forsøk å finne ut om ryktene kan bekreftes, dementeres eller kompletteres på noen måte.
  • La endringen synke inn. Det er naturlig at mennesker blir urolige og stressede ved forandringer. La forslagene dine modne. La medarbeiderne få bearbeide dem.
  • Påvirk det du kan. Legg energien din i det du faktisk kan gjøre noe med.
  • Tenk positivt. Erstatt tanker som "jeg klarer det ikke" med "jeg klarer det". Gjenta de positive tankene ofte.
Powered by Labrador CMS