Samfunn

POD-direktør Humlegård garanterer at politikontakter skal være på plass i alle kommuner før sommeren 2017.

Garanterer politikontakt i alle kommuner før sommeren

Den nye politikontakt-ordningen skal iverksettes i alle kommuner før sommeren. Politikontaktene skal jobbe med forebyggende politiarbeid lokalt i samarbeid med den enkelte kommune.

Publisert Sist oppdatert

Blant de overordnede målene i den pågående nærpolitireformen er «å styrke forebyggingsarbeidet» og at politiet jobber tettere og mer strukturert sammen med hver kommune.

Dette arbeidet skal skje gjennom en «politikontakt» og et lokalt politiråd med representanter fra kommunene og politiet.

Hensikten er at politikontakten opparbeider seg god lokalkunnskap om kommunen, og kunnskap om spesielle forhold i lensmannsdistriktet eller politistasjonsdistriktet. De skal også være det utøvende leddet for politiets næringslivskontakt og radikaliseringskontakt der de geografiske avstandene er store, skriver politidirektoratet i en pressemelding.

– Å fange opp forebyggende oppgaver og videreformidle disse internt i politiet og til representanter i kommunen blir en viktig oppgave for politikontaktene. De vil også delta i et større politifagligmiljø sammen med andre politifolk som jobber med kriminalitetsforebygging, og bidra i kriminalitetsforebyggende arbeid på tvers i distriktet, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Politikontakten skal være uniformert og på plass i kommunen en eller flere dager i uken, avhengig av kommunestørrelse og behov.

Ordningen skal være på plass i alle kommuner før 15. juni 2017.

Powered by Labrador CMS