Samfunn

CYBERFORSVAR: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det nye cyberkoordineringssenteret vil være operativt fra fredag.

Nytt senter mot cyberangrep

Sikkerhetstjenestene skjerper innsatsen mot digitale trusler. Et felles cyberkoordineringssenter vil være operativt fra fredag.

Publisert Sist oppdatert

Det kunngjorde forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) i et innlegg under sikkerhetskonferansen i Oslo tirsdag.

– Sikkerhetsutfordringene blir flere og mer komplekse. Det digitale rom brukes aktivt og i stadig større omfang til etterretning, sabotasje og påvirkning, sa Søreide, som la til at det hver dag avverges digitale angrep mot norske bedrifter og offentlige etater.

Sikkerhetsutfordringene blir flere og mer komplekse. Det digitale rom brukes aktivt og i stadig større omfang til etterretning, sabotasje og påvirkning

Cyberkoordineringssenteret er omtalt i statsbudsjettet for inneværende år. Der heter det at senteret skal etableres i et samarbeid mellom Politiets sikkerhetstjeneste, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og E-tjenesten. Hensikten er å styrke evnen til å motvirke truslene i det digitale rom.

Søreide fortalte også at regjeringens forslag til ny sikkerhetslov vil komme "i løpet av våren". Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) fortalte i sitt innlegg om stortingsmeldingen om digital sikkerhet som skal komme i løpet av året.

– Meldingen vil vektlegge utvalgte områder, synliggjøre sentrale utviklingstrekk og angi en klar strategisk retning, sa han.

Powered by Labrador CMS