Samfunn

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er ikke nådig i sin omtale av næringslivets arbeid med mangfold. Næringsminister Røe Isaksen vil ikke kommentere den konkrete saken.

– Regjeringen begynner å bli utålmodige

Likestillingsministeren i strupen på arbeidet med mangfold i norsk næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Bråket i Telenor har tatt fyr også i regjeringen. Rett etter at det ble kjent at administrerende direktør for Telenor Norge, Berit Svendsen, går av og erstattes av Petter-Børre Furberg, gikk likestillingsminister Linda Hofstad Helleland hardt ut i NRK og kalte endringene «uholdbar».

Tirsdag ettermiddag går hun enda lenger i sin kritikk av mangfoldarbeidet i norsk næringsliv. På Twitter skriver statsråden at det er «påfallende stor mangel på mangfold i rommene der kapital flyttes og beslutninger tas».

– Regjeringen forventer mangfold i toppen av norsk næringsliv, og vi begynner å bli utålmodige, slår Hofstad Helleland fast.

Nærings- og fiskeridepartementet er største eier av Telenor, med en eierandel på 53,97 prosent ifølge statens eierberetning, som ble offentliggjort i juni.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har imidlertid ikke ønsket å kommentere denne saken konkret.

– Men det er en kjent sak for alle virksomheter at vi mener det er for få kvinnelige ledere i norske selskaper. Vi trenger mer mangfold, og som eier forventer vi at styrene jobber systematisk med dette. Dette er et tema vi tar opp jevnlig med selskapene, sier næringsminister Røe Isaksen til E24.

Han understreker at det er styret som har ansvaret for forvaltningen av selskapet.

Powered by Labrador CMS