Samfunn

Bachelorutdanninger i økonomiske og administrative fag er fremdeles mest populært når man ser på kvinner og menn for seg.

Dette er de mest populære studiene i Norge

Aldri før har det vært flere som tar høyere utdanning. Likevel fortsetter kvinner og menn å velge forskjellig utdanningsløp.

Publisert Sist oppdatert

Med en studentandel på nesten 10 prosent var 3-årige bachelorutdanninger i økonomiske og administrative fag det mest populære studiet i Norge i 2019.

På andre- og tredjeplass finner man bachelorutdanninger i samfunnsfag og juridiske fag og sykepleie – begge med studentandeler på over 5 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Bachelorutdanninger i økonomiske og administrative fag er fremdeles mest populært når man ser på kvinner og menn for seg.

I 2019 var 8 prosent av kvinnelige studenter og 12 prosent av mannlige studenter i gang med et slikt studium.

Teknologi på mastertopp

Lenger ned på lista er det imidlertid forskjeller mellom kvinner og menn. For menn ligger henholdsvis bachelorutdanninger i ingeniørfag og sivilingeniørutdanninger/masterutdanninger i teknologi på en andre- og tredjeplass.

De mest populære studiene for kvinner, etter bachelorutdanninger i økonomi og administrasjon, er bachelorutdanninger i sykepleie og samfunnsfag og juridiske fag.

Ser man på mastergrader for seg selv er sivilingeniørutdanninger/masterutdanninger i teknologi mest populært, etterfulgt av mastergrader i helse-, sosial- og idrettsfag og naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag.

For kvinner er masterutdanninger i helse-, sosial- og idrettsfag mest populært, mens sivilingeniørutdanninger/masterutdanninger i teknologi er mest populært for menn.

Flest kvinner studerer

Flere og flere velger å ta høyere utdanning, og i oktober 2019 nådde antall norske studenter 296.000.

Dette er en økning på hele 3000 personer sammenliknet med året før, og det høyeste tallet noensinne.

Økningen er størst for de mellom 19-24 år – her er andelen i høyere utdanning 0,5 prosentpoeng større sammenliknet med året før, og hele 5 prosentpoeng større enn for ti år siden.

Av de 296.000 studentene var 60 prosent kvinner og 40 prosent menn. Rundt 95 prosent av studentene var registrert ved et universitet eller en høgskole i Norge, mens resterende 5 prosent var studenter i utlandet.

Hele 70 prosent av studentene i Norge var i gang med en universitets- eller høgskoleutdanning på lavere nivå. Dermed er bachelorutdanninger mest populært.

Powered by Labrador CMS