Ledelse

Mellomlederne har en tendens til å kopiere dårlige toppledere i sin nærhet selv om de som enkeltindivider hadde en høy etisk standard, viser ny studie.

Mellomledere kopierer toppsjefens uetiske oppførsel

Sitter mellomledere i samme etasje eller bygning som en uetisk toppsjef, øker risikoen for at de blir smittet av topplederens dårlige lederskap.

Publisert Sist oppdatert

Uetisk lederskap i toppledelsen har en tendens til å spre seg til mellomledere. Særlig hvis mellomlederne sitter i nærheten av toppsjefene, for eksempel på samme kontor eller i samme etasje, eller om den sosiale avstanden er liten.

Det viser en studie som Dr.Gijs van Houwelingen, forsker ved Rotterdam School of Management ved Erasmus University, har gjort sammen med kolleger fra Cambridge University. I alt 400 personer deltok i eksperimenter og feltstudier.

Ifølge en pressemelding fra Erasmus University hadde mellomlederne en tendens til å kopiere dårlige toppledere i sin nærhet selv om de som enkeltindivider hadde en høy etisk standard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS