Ledelse

Illustrasjonsbilde, HMS.

Tar du HMS-ansvaret på alvor?

Som leder er du juridisk ansvarlig den dagen det inntreffer en alvorlig situasjon. Det slurver både private og offentlige virksomheter med, hevder arbeidsmiljøekspert.

Publisert Sist oppdatert
– Det er veldig få som tar HMS-opplæring, slik de er lovpålagt. I stedet kjøper ledere i dag billige og dårlige kurs på nettet, for å ha et diplom å vise Arbeidstilsynet når de kommer på sine inspeksjonsrunder. Disse kursene er helt verdiløse, og lederne sitter igjen uten kunnskap, noe som kan være farlig den dagen noe inntreffer, forklarer han.

Ledere kan bli flinkere på det meste når det gjelder helse, miljø og sikkehet (HMS) og samarbeid med verneombud, hevder Paul Norberg. Han har skrevet boken Verneombudet sammen med Ebba Wergeland.

Det lovpålagte ansvaret for å ta HMS-opplæring skyves under teppet, både i offentlige og private virksomheter. Det jukses også, for å ha papirene i orden, ifølge Norberg:

Han medgir at noen bedrifter er flinkere enn andre til å ta dette ansvaret, og trekker frem Veidekke som et selskap som både har vist genuin interesse for HMS, og som har tatt dette arbeidet på alvor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS