Samfunn

Oslo havner på 3. plass i to rangeringer som måler «Beste by for teknologientusiaster» og «Global konkurransedyktighet for å tiltrekke seg talenter».

Teknologientusiastene har fått øynene opp for Oslo

Slik har byrådet jobbet for å styrke gründerne i byen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble rapporten «State of the City» lansert på rådhuset av Oslo Business Region. Det viser seg at Oslo utmerker seg spesielt innen helse, teknologi og konkurransedyktighet.

Næringsbyråd Marthe Scharning Lund (Ap) forteller til Dagens Perspektiv at Oslo kommune de siste årene har brukt stor kraft på å bygge opp oppstarts- og innovasjonsmiljøene i hovedstaden.

– Jobben er gjort der ute, men vi har vært med på å legge til rette for det, sier Scharning Lund.

Oslo havner på 3. plass i to rangeringer som måler «Beste by for teknologientusiaster» og «Global konkurransedyktighet for å tiltrekke seg talenter». I rangeringen var det 115 og 90 andre byer med. Den beste rangeringen Oslo får er en 2. plass på listen over byer som er bra for helsen.

Mer synlig

Foto Næringsbyråd Marthe Scharning Lund (Ap). (Foto: Camilla Skjær Brugrand)

De siste fire årene har Oslo klatret på listene som måler ulike aspekter ved globale byer. Årets analyse viser at hovedstaden er mer synlig enn noen gang tidligere, spesielt blant jobbsøkere og teknologer.

– For teknologientusiastene begynner Oslo å bli ganske interessant, sier Marthe Scharning Lund.

I dag finnes rundt 25 innovasjons-huber i Oslo. Tøyen Startup Village er et eksempel hvor Oslo kommune har vært med på laget før det innovative kontorfellesskapet klarte å stå på egne ben.

– Et konkret grep fremover er å legge til rette for egne innovasjonsdistrikter. Vi kobler innovasjon og næring med byutvikling og ikke minst forskning i kunnskapsmiljøene. Dette skal bidra til solide oppstartsmiljøet i ulike deler av byen, sier næringsbyråden.

Frister utenlandsstudenter

Inntrykket av Oslo som en teknologi- og innovasjonsvennlig by har det siste året økt på global basis, viser status-rapporten.

Oslo kommuner samarbeider i dag tett med de to universitetene i byen. Byrådslederen har for tredje året på rad invitert alle utenlandsstudentene inn på Rådhuset for å høre på ideene deres og snakke med dem om hva som skal til for å bli værende i Oslo etter at de er ferdige med studiene for å bruke kompetansen sin her til lands.

– Det finnes barnehageplasser, kollektivtrafikken går raskt og det er lite byråkrati. Oslo har lav arbeidsledighet og mange spennende jobbmuligheter.Vi håper på å få flere morsomme og spennende miljøer som en del av bybildet, sier Scharning Lund.

Hun håper på å få flere morsomme og spennende miljøer som en del av bybildet.

– Forhåpentligvis kan vi på denne måten få mer ut av kunnskapsmiljøene våre.

Powered by Labrador CMS