Arbeidsliv

Denne gruppen unge mennesker er i mye større grad enn andre avhengige av støtte og hjelp fra foreldre. Det gjelder også i overgangen til arbeidslivet.

Overgangen til arbeidslivet for unge med utviklingshemming krever mye av foreldrene

­Mulighet for variert arbeidspraksis i skoletiden, tidlig involvering av foreldre, og mer strømlinjeformet koordinering fra det offentlige kan gjøre at flere kommer seg ut i jobb.

Publisert Sist oppdatert

Det mener førsteamanuensis Veerle Garrels ed Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet. Sammen med professor Hanne Marie Høybråten Sigstad ved Universitetet i Oslo har hun forsket på hvordan foreldre opplever overgangen fra skole til arbeidsliv for sine barn med utviklingshemming.

Det anslås at omtrent halvannen prosent av befolkningen i Norge har en utviklingshemming. Av disse er det 85 prosent som har en lett utviklingshemming. Disse har ifølge Garrels ofte gode forutsetninger for å delta i arbeidslivet. Likevel er det bare rundt 3 prosent av dem som er i arbeid.

– Det er snakk om er en nokså stor gruppe mennesker. Vi kan ikke la dem stå utenfor arbeidslivet. Dette er det bred enighet om, sier Garrels i en artikkel på OsloMet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS