Arbeidsliv

Stortinget avbryter ferien – ekstraordinært møte om strømsituasjonen

Høyre vil banke igjennom strømstøtteordninger både for folk og bedrifter når stortinget samles til ekstraordinært møte om en måned. Regjeringen lover ingenting.

Publisert Sist oppdatert

– Kraftsituasjonen er alvorlig. Og regjeringen tar situasjonen på det største alvor. Det gjør Stortinget, også, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

Under et møte tirsdag formiddag ble presidentskapet enstemmig enig i å avbryte stortingsferien i midten av september for å samles til ekstraordinært møte om strømsituasjonen. Datoen er foreløpig ikke satt, men det skal presidentskapet komme fram til «i samarbeid med regjeringen», ifølge Gharahkhani.

Han har ingen formening om hva han vente at regjeringen har med seg til møtet, annet enn en redegjørelse for situasjonen. Så skal de politiske partiene få å ytre sitt syn og «mulighet til å diskutere», ifølge presidenten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS