Ledelse

AFF-leder: – Struktur kan drepe det frie handlingsrommet

Bedrifter i rask vekst kan fort oppleve vokse-smerter. – Kraften mellom struktur og kreativitet kan noen ganger være i spill mot hverandre når en idé skal utvikles til en organisasjon, sier Trond Søreide.

Publisert Sist oppdatert

­Det de fleste oppstartsbedrifter vil oppleve er at den største overgangen er å gå fra å være et gründerfelleskap med korte kommunikasjonslinjer hvor alle er påkoblet hverandre, til å vokse og bli en organisasjon.

– Det er nok en vanlig dynamikk, uansett om lederen er 18 år eller 25 år. Man skal begynne å etablere seg som en organisasjon, og ikke bare være et arbeidsfellesskap som er drevet frem av en tydelig, klar idé og der kontaktpunktene på kryss og tvers er mange, forklarer Trond Søreide, administrerende direktør ved Stiftelsen Administrativt Forskningsfond (AFF) ved Norges Handelshøyskole (NHH).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS