Ledelse

Jotun holder til over hele verden, noe som gjør det spesielt viktig å jobbe aktivt med kultur. Her fra Nha Trang i Vietnam.

Ansetter ledere fra hele verden

– Så lenge de greier å kombinere Jotun-kulturen med den lokale kulturen er det det samme hvor lederen er fra.

Publisert Sist oppdatert

Malingsprodusenten Jotun har hovedkontoret sitt i Sandefjord, men er godt representert på verdenskartet, med nesten 10.000 ansatte, 64 selskaper og representasjon i over 100 land. Det sier seg selv at de har et aktivt forhold til internasjonal ledelse.

I dag ansetter de ledere av alle nasjonaliteter, men det har ikke alltid vært slik. I starten var det mye nordmenn som ble sendt ut.

– Det var nok litt historisk betinget. Vi hadde base i Norge, med et avansert hjemmemarked, og utviklet mennesker som vi stolte på her hjemme. Det ble nok et kontrollelement, hvor vi sendte ut folk vi stolte på for å kontrollere usikkerheten og skape trygghet, sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS