Ledelse

Den fødte leder?

– Finnes det et ledergen?

Evolusjonsbiolog og NTNU-professor Eivin Røskaft snakker i dag til 150 unge talenter og ledere på konferansen SIKT 2013.

Publisert Sist oppdatert

Er man så født leder, eller utvikler man seg til å bli leder? Ifølge evolusjonsbilog og NTNU-professor Eivin Røskaft er svaret både og:

– Alle har ledergen, men alle kan ikke utnytte dette potensialet fordi de ikke får med seg visse erfaringer. Vi må også huske at alle heller ikke har lederambisjoner, noe som er ubevisst. Stort sett finner vi rollene våre selv i livet, og ikke minst: Vi aksepterer rollene våre helt greit, sier Røskaft i en artikkel NTNU har sendt ut i forbindelse med konferansen SIKT 2013.

I artikkelen forteller professoren om ulike sider av lederskap. Når det gjelder bilogi, viser han til at både plasseringen i søskenflokken og testosteronnivå kan påvirke hvem som blir ledere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS