Ledelse

– Må skrote utdaterte lederstiler

Skal du sikre vekst også i fremtiden, må du våge å tenke nytt om hvordan bedriften skal ledes, mener konsulenter.

Publisert Sist oppdatert

Hadde du spurt dagens toppledere om hva de ønsket å bli som barn, ville kanskje ikke leder være svaret du fikk. Ofte er det slik at faglig kompetente, dyktige og hardtarbeidende mennesker havner i lederroller, selv om dette kanskje ikke var planen fra starten. De tar med seg sin faglige sterke rolle og er drivende dyktige på sine felt. Likevel er det ofte at dette ikke er nok. Én av årsakene til at dette skjer handler om at mange i lederposisjoner ikke anerkjenner ledelse som fag, mener konsulent Sonja Hauan i Assessit.

– Ledere blir ofte satt inn i lederstillinger uten å tenke over at ledelse er et fag. Å være faglig sterk innenfor det bedriften eller organisasjonens virksomhet er bra for å kjenne kjernevirksomheten. Noen gjør det veldig bra, men ofte ser vi at mange mangler en del verktøy for å lede andre, og baserer sin lederstil på hvordan det har blitt gjort tidligere, forteller Hauan, som er seniorkonsulent og regionleder for organisasjon og lederutvikling Assessit Vestlandet.

Grundige analyser

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS