Ledelse

Nærings- og fiskeriminister Monica Mæland vil utrede årsakene til den lave andelen kvinnelige toppledere i næringslivet.

Monica Mæland: Manglende kjønnsbalanse kan gå ut over verdiskapningen

Norge ligger på 50. plass internasjonalt når der gjelder andelen kvinnelige toppledere. Ingen nye kvinner har fått jobb som toppleder blant de største selskapene i Norge siden 2007. Nå vil næringsministeren utrede årsaken til den dårlige kjønnsbalansen i norsk næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv kunne nylig avsløre at det blant 44 nye toppsjefer i de 50 største selskapene på børsen ikke er ansatt en eneste kvinne de siste sju årene. Ingen av de 50 største selskapene på Oslo Børs ledes per i dag av en kvinne. Slik var det også i 2014. Næringsminister Monica Mæland er ikke overrasket:

– Disse tallene bekrefter i stor grad noe vi har vært klar over. At mangfoldet i norsk næringsliv kunne vært større, sier næringsminister Monica Mæland om Dagens Perspektivs gjennomgang.

Hun mener den lave kvinneandelen kan gå ut over verdiskapningen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS