Ledelse

Mange av kildene i Dagens Perspektivs toppsjefanalyse ser på Sigve Brekke som genuint opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. Likevel skårer han langt under gjennomsnittet totalt.

Sjef med ­ustabil dekning

I Asia var Sigve Brekke nærmest for en Petter Stordalen å regne. Etter at han installerte seg på Fornebu som toppsjef minner han mer om en grå mus, skriver Magne Lerø.

Publisert Sist oppdatert

Sigve Brekke havner i bunnsjiktet av norske toppsjefer med sine 58,5 poeng av 100 oppnåelige. «Var det ikke det vi sa?», vil noen av dem som var kritiske til ansettelsen av ham si. «Mannfolkene i styret og hodejegeren var helt på jordet. De skulle ansatt Berit Svendsen».

I virkeligheten var hun aldri en reell kandidat. Grunnen er at hun ikke hadde det styret mente var viktigst, erfaring fra Asia hvor Telenor har 173 millioner kunder. Berit Svendsen har mesteparten av tiden hatt ansvaret for tre millioner kunder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS