Arbeidsliv

LUFTVEISLIDELSER: Koronaapandemien førte til en vesentlig vekst i fravær for diagnoser knyttet til luftveislidelser i fjor.

Økning i fravær med luftveislidelser i fjor

Det legemeldte sykefraværet økte i fjor sammenlignet med året før. Koronapandemien og smitteverntiltakene førte til en vesentlig vekst for diagnoser knyttet til luftveislidelser.

Publisert Sist oppdatert

Sykefraværet i 4. kvartal 2020 var på 6,1 prosent, viser sesongjusterte tall. Det er en nedgang på 2,5 prosent fra 3. kvartal, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) og Nav.

Det sesongjusterte legemeldte sykefraværet var på 5,3 prosent i fjerde kvartal i fjor og det egenmeldte 0,8 prosent. Det legemeldte sykefraværet var dermed uendret fra forrige kvartal, mens det egenmeldte fraværet falt vesentlig, med en nedgang på 15,6 prosent.

Det totale sykefraværet er 4,6 prosent for menn, en nedgang på 3,4 prosent. For kvinner er det totale fraværet 7,8 prosent for kvinner, en nedgang på 1,9 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS